Mesi on looduslik magusaine, mida saab kasutada toidu valmistamiseks suhkru asemel. Mesi on sada protsenti looduslik toode, millele ei lisata midagi ja millest ei eemaldata mistahes aineid.
Mesi koosneb peamiselt fruktoosist ja glükoosist. Lisaks on mees veel erinevat liiki suhkruid ja vett. Kuna mesilased korjavad väga paljudelt erinevatelt taimedelt nektarit siis võib mesi olla väga erineva maitse, lõhna ja värvusega.
Muid aineid on ainult 3 protsenti, kuid ka need on väga tähtsad. Need on erinevad toitaineid, ensüümid, mikroelemendid ja vitamiinid.

Mesi on tavalisest suhkrust umbes 1,3 korda magusam, kuid sisaldab samas umbes 20 protsenti vähem kaloreid. Seda on oluline teada, sest mett suhkru asemel kasutades tarbime 40% vähem energiat.

Isegi väikene kogus mett hommikuse pudru peale annab imepärase maitsepuketi eestimaa loodusest.

Loomulikult ei tasu meega liialdada, sest mesi ikkagi koosneb erinevatest suhkrutest ja nagu teada siis suhkrutega liialdamine ei ole tervele eluviisile kohane. Aga loomulikult on mesi ikkagi oluliselt tervislikum aine kui tavaline suhkur. Ja mee tarbimise juures on ka see väga tähtis, et Eestimaist mett ostes aitate kaasa meie looduse arengule.